Hamborg – min by

Jeg har et meget personligt forhold til Hamborg. Mere præcist til Altona og St. Pauli. De to, der aldrig ville være mine forældre, mødtes her. Og det var de heller ikke. Jeg voksede op med de to af dem, der ville være mine forældre. Og det var det.

Og jeg er altså ikke vokset op, hvor jeg egentlig kom fra, men meget længere sydpå. Og alligevel havde Hamborg allerede noget magisk for mig, da jeg lige skulle i skole. I øvrigt uden nogensinde at have været der. Men indenfor hørte jeg skibenes dæmpede dyten, travlheden i havnene eller på kajen. Min længsel efter dette sted var så stor, da jeg ikke engang vidste, hvilken forbindelse jeg havde med Altona og St. Pauli.

Han var forvalter på Hansestaden, hun arbejdede i en forbruger. Ja, denne længsel må komme fra ham. Længslen efter havet. På afstand. Til havn. Jeg gjorde min karriere meget tidligt, arbejdede over hele Europa, boede på ret dyre hoteller. Men der var noget, der fik mig til at smide det hele væk. For endelig at følge min længsel. Min længsel efter havet.

Siden da er jeg blevet tiltrukket af byen igen og igen, mere præcist til Altona og St. Pauli. Og så står jeg på kajen og har de her billeder foran mig. Fra fragtskibene. Korsfarerne. Fra fortøjerne og fiskesælgerne. Jeg hører den livlige snak, skibets horn, den metalliske støj fra højbanen og bølgernes brag mod molen. Alle disse billeder ser jeg i sort/hvid. I gråvejr. Ja, Hamborg er gråt. Og måske er det den smukkeste grå i mit liv.

Så jeg går ikke glip af muligheden for at tage en dagsbillet fra HVV, som jeg gør på hver tur til Hamborg, for at komme på en af ​​disse hektiske HAPAG-færger, der lander og afgår igen og måske et øjeblik for at se verden omkring mig med deres øjne se, hvem der ikke ville have mig.

Melankoli, portromantik, St. Pauli-historier. Ligemeget hvordan. jeg går op. Hold mit ansigt i den kølige vind og føl dig hjemme et øjeblik. Jeg smiler. Glad for at have forældre, der gerne ville. Og fik også lov til det. Glad for at have et sted, der byder mig velkommen. Og jeg accepterer det med glæde som mit indre hjem.

I dag er Hamborg grå igen. Som i mine drømme. Hamborg. Min by.

Leave a Comment